Coolifting – модерната неинвазивна технология, която за минути подмладява кожата

CoolLifting е една от най-модерните неинвазивни технологии за моментално подмладяване и промяна на визията на кожата.

Високата ефективност на терапията е благодарение на заложената в основата на CoolLifting TDS – система за система за трансдермална доставка на активни съставки. По този начин уредът комбинира няколко физични принципа за транспортиране на активни съставки, като пътят им за проникване в кожата е през междуклетъчното пространство. По този начин апаратът осигурява проникването на активните вещества в кожата, като въздейства на три различни нива: пренасяне на висококонцентрирани активни съставки посредством TDS, проникване през епидермиса и активиране на процеси в дермата. Физикалните стимули, с които работи пистолетът са:
• Високо налягане и пулсация, които стимулират фибробластите за синтез на колаген и еластин и в резултат значително се подобрява качеството на кожата.
• Крио ефект – бързата последователна смяна на вазоконстрикция с вазодилатация на кръвоносните съдове води до активиране на микроциркулацията и по-доброто насищане на кожните клетки с кислород, което е важно за процеса на подмладяване.
• Въглероден диоксид – генерира „бомба“ ефект и събуждащ резултат за кожата вследствие подобряване мобилизацията на течности и детоксикацията на тъканите.
Студената струя въглероден диоксид под високо налягане спомага за проникване на активните съставки в дълбочина на кожата и потенцира ефекта от терапията.
В състава на ампулите с CooLifting активен коктейл са включени хиалуронова киселина с овлажняващо и задържащо влагата действие и преструктуриращ ефект, екстракт от сорго, който възпрепятства формирането на свободни радикали и лифтира, пшеничен протеин за хидратираща и антиоксидантна грижа, и полизахариди с овлажняващ и лифтиращ ефект.

Резултатите от CooLifting терапията са моментални и видими – подобрява се микроциркулацията, лифтира се зоната на околоочния контур, изглаждт се бръчките тип „пачи крак“, скулите са оформени, кожата е стегната и още много други.

Препоръчителният брой терапии и честотата на приложение се определят индивидуално в зависимост от изходното състояние на кожата на клиента.