Тайната на BTX

Ботулиновият токсин или т. нар. BTX е признат от специалистите в областта на естетичната медицина като най-добрия нехирургичен метод за коригиране на мимически бръчки и изглаждане на кожата лицето.

Тайната на BTX се крие в прецизната дозировка, правилното поставяне и разбира се, в професионалните умения на лекаря, изпълняващ процедурата. Единствено опитен лекар-дерматолог може да постигне желания ефект.

Специалистите в областта на естетичната хирургия подчертават, че целта на поставянето на BTX не е да се унищожат бръчките, а да се омекотят. За целта се използва се действието на ботулиновият токсин да блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. Затова мускулът не се съкращава, а остава в трайно състояние на релаксация. С BTX се третират предимно мимическите бръчки в горната част на лицето – областта на челото, между веждите, бръчките около очите. BTX може да се използва и за оформяне на лицето, като се отстранят дефекти, които създават неестетичен външен вид – например при асиметрия на веждите или тикове на лицеви мускули.

Интервенцията с BTX трябва да се прави 2 пъти в годината, тъй като ефектът отминава след 6-8 месеца. При всяка следваща процедура ефектът се удължава на 9-12 месеца.