Силата на мезотерапията

Повече от половин век след откриването на мезотерапията, тя все още е сравнително нова област в естетичната медицина, но популярността й не спира да расте. Често задаван въпрос обаче е „Заслужава ли си да приложим тази процедура върху тялото си?”.

Всъщност терминът „мезотерапия“ идва от гръцки: „mesos“ – среден и „therapeia“ – терапия. Мезотерапията е инвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която в средния пласт на кожата се инжектират разтвори от медицински или хомеопатични средства, растителни екстракти, витамини, минерали, аминокиселини и др. Прилага се за премахване на целулит и стрии, за оформяне контурите на тялото, като anti-aging терапия и за третиране на косопад.

Този метод дава бързи и добри резултати. Буквално за часове се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен и не налага болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция за образуване на бръчки.

Манипулацията започва с почистване и дезинфекция на зоната която ще бъде третирана. След това се извършва локално обезболяване чрез анестезиращ крем, който се оставя да действа 15 минути. При необходимост се инжектират малки дози на анестетик. Манипулацията се извършва с изключително тънка игла,което я прави почти безболезнена. При инжектиране на активните вещества са неизбежни слаби подувания, зачервяванията и леки кръвоизливи, тъй като се работи на голяма площ. Колкото е по-голям  процентът на активното вещество, толкова по-бавно се разнасят подуванията.

Мезотерапия за подмладяване на кожата

Стареенето на кожата не се характеризира само с намаляването на колагена в нея, а и с дехидратацията й. Основна причина за поява на бръчки е намаляването успоредно на колагена и водата. Така се появяват  фини бръчици и други видими признаци на стареенето. Колагенът е структурният белтък, а хиалуроновата киселина – свързващият елемент в структурите на кожата ни, от който зависи обемът и здравината на кожата ни, както и наличието или липсата на бръчки.

 

Ефектите от мезотерапията за подмладяване на кожата са: Ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на финни бръчки на зоните лице, шия,  деколте, ръце, китки и др., подмладяване, подобряване на цвета и еластичността на кожата. Мезотерапията освежава кожата, възстановява жизнеността и, и подобрява текстурата на увредената, груба, дехидратирана и остаряла кожа. Възстановява се блясъкът и свежестта на кожата състарената от тютюнопушене, слънце, солариум и др. Мезотерапия най-често се прави на зоните:

·         лице

·         шия

·         деколте

·         китки

·         скалп (при косопад)

·         за премахване на стрии

·         за лечение на целулит