Корекция и уплътняване на устни – какво трябва да знам

В днешно време съвременната естетична хирургия не просто придава обем на устните с помощта на филъри. Способностите й се простират далеч отвъд това, като например коригиране на асиметрия, повдигане на ъгълчета, изглаждане на бръчици, възвръщане на младостта и красотата на устните, както и изравняване на релефа.

За да не изглеждат устните като „изкуствено напомпани”, лекарите избират различни разновидности на един филър, за да бъде постигнат ефектът на естествените устни.

Как всъщност протича една процедура по корекция на устни е един от често задаваните от пациенти въпроси. Тъй като инжетирането в областта на устните е болезнена процедура най-добре е да бъде използвано локално обезболяване на зоната. Ефектът е видим веднага след процедурата, но крайният резултат може да се оцени след поне две седмица, след спадането на отока.

 

Всички пациенти обаче се вълнуват от един много важен въпрос – колко време ще трае ефектът от инжектирането на филъра. За жалост, точен отговор на този въпрос няма, тъй като е строго индивидуален и зависи от организма. Средно ефектът се запазва около 6 месеца, но има възможност този период да бъде по-кратък – например 4 месеца или по-дълъг – около година.