Д-р Гигов за корекцията на устни

Какво може да постигнем чрез инжектирането на филъри с хиалуронова киселина?

Чрез инжектиране на филъри с хиалуронова киселина могат да се коригират фини, повърхностни или дълбоки бръчки, да се оформи контур и създаде по-чуствителен плътен вид на устните. Филърите подобряват тена и еластичноста на кожата, хидратират и придават обем на лицето.

Инжектирането на хиалуронова киселина е подходящо за почти всеки човек, може да се използва в различни зони на лицето за постигане на индивидуален, естествено изглеждащ резултат. Дермалните филъри, с които работим в Център за интегрирано здраве „Красива Зона” са разработени на основата на хиалуронова киселина от неживотински произход. Произвеждат се по уникална технология, с най-високи стандарти за безопасност. Те са с най-висок клас на пречистване и се понасят много добре от организма.

 

Дълготраен ли е ефектът от корекцията на устни с филър?

Дермалните филъри са резорбируеми и запазват ефективността си в продължение на месеци в зависимост от зоната на приложение, начина на инжектиране и типа на кожата. От моя личен опит мога да споделя, че резорбируемостта  на филъра при първото поставяне е най-голяма. При всяко следващо инжектиране на хиалуронова киселина резултатът е по-дълготраен.

 

Мъжете коригират ли своите устни?

Да разбира се, последните години тенденцията е броят им да се увеличава.

 

Има ли противопоказания за поставяне на филър? 

Процедури или корекции с филър не трябва да се правят при пациенти с Автоимунни заболявания или които провеждат  терапия за автоимунно заболяване.

Не трябва да се инжектира хиалуронова киселина при бременност и кърмене, при пациенти предразположени към келоиди и хипертрофични белези, както и лица под 18 години. Също така не бива да се поставят филъри при възпалена и инфектирана кожа.

 

Съвет от д-р Гигов

Винаги, когато избирате лекар, който да извърши тази манипулация се уверете, че той има необходимото за това образование. Помолете го да Ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място. Това е Ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдолекар или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от Вас процедура. Винаги изисквайте информирано съгласие и документ, който да удостоверява кой, кога и каква процедура Ви е извършил.