Всичко, което трябва да знаете за „Избелваща терапия“ за лице

  1. Какво представлява „Избелващата терапия“?

Избелващата терапия е третиране на участъци от кожата с алфа-бета-хидрокси киселини, ретинол или др. избелващи агенти, чиято цел е разрушаването на връзките между клетките в повърхностния епителен слой. По този начин се предизвиква обновяване на кожата. Крайният резултат е заличаване на пигментни петна, повърхностни бръчки и следи от акне. Най-често прилаганите киселини са гликолова, бадемова, млечна, салицилова, азелаинова, трихлороцетна и др.

Терапията включва третиране на лицето със специален гел, чиято цел е нормализиране на Ph-то на кожата, нанася се киселината (химически пилинг), след което тя се неутрализира с разтвор от сода бикарбонат, накрая се нанася успокояваща маска. Процедурата завършва с лек масаж и задължителен крем с SPF50.

За какъв тип кожа е подходяща?

Избелващата терапия е подходяща при матова (зряла), акнеична или суха кожа, кожа загубила еластичността си, кожа на пушачи, ранно фотостареене и финни мимически бръчки.

Има ли възрастов диапазон, за който тази терапия е най-подходяща?

Възрастта не е определящ фактор за прилагането на Избелваща терапия. Единствено     нуждите и състоянието на кожата определят кога и какъв тип терапия е най-подходящ.

Дълготраен ли е ефектът и ако да, след колко процедури?

Ефектът е дълготраен, особено ако клиентът е отговорен към здравето си и спазва някои основни правила. Задължително е избягване на директно излагане на слънчева светлина през първите 48 ч. след процедурата (включително солариум), и ползване на крем със защитен фактор 50+.