Дермални филъри

Дермалните филъри са онези незаменими продукти, с които лесно се коригират дефекти по лицето и тялото, и се постига желаната визия. Всеки филър е с различни съставки, трайност и плътност. Специалистът избира най-подходящия за всеки проблем и зона, като се съобразява с анатомията и спецификите на пациента.

Намира приложение при:

 • – Корекция и уплътняване на устни
 • – подобряване хидробаланса на кожата
 • – запълване на бръчки по лице, шия и деколте
 • – оформяне на скули или брадичка
 • – корекция обема при хлътналост или неравномерен лицев овал

Противопоказания:

Противопоказание за поставяне на филър е локалната инфекция – бактериална или вирусна. В случай, че имате такава, е добре да се проведе лечение и пълно възстановяване на кожата преди пристъпване към процедурата.

В MH Esthetic работим с най-високия клас клинично изпитани и официално регистрирани в Европа продукти на Жуведерм® и Princess® със сертификати за качество, състав и концентрация.

https://mhesthetic.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/
https://mhesthetic.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/
BTX “Vistabel” (“Allergan”)

Инжекциите, чрез които се поставя ботулинов токсин BTX се правят в областта на лицето, които са най-податливи на появата на бръчки. Принципът на формиране на бръчки е прост: повтарящи се контракции на мускулите създадат съответно свиване и разтягане на дермата, последвано от образуването на бръчки. Мускулния релаксант (релаксиращ) от ботулиновия токсин блокира или парализира определените мускули от където следва стопиране на процеса на стареене. BTX също само по себе си има подмладяващ ефект върху дермата. Ефектите траят около 3-12 месеца. Победен тип процедура трябва да стане след обстойна консултация с лекар.

Намира приложение при:

 • – хоризонтални бръчки по челото
 • – бръчки от двете страни на носа („bunny lines“)
 • – бръчки около очите („пачи крак“)
 • – вертикални бръчки между веждите („гневна бръчка“)
 • – повдигане на веждите-длан,ходила и подмищници при хиперхидроза.

Противопоказания:

Поставяне на ботулиновият токсин не се извършва при пациенти с остри инфекциозни заболявания, нарушения в кръвосъсирването,неврологични заболявания, вкл. миастениа гравис,при алергия към продукта,при прием на антикоагулантна терапия, прием на баклофен, както и при бременни и кърмачки.

Мезотерапия

Мезотерапията е сред най-търсените и популярни процедури в естетичната дерматология. Предпочитана е заради бързият си и впечатляващ резултат.

Мезотерапията е неинвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която във втория слой на кожата (дермата) се въвежда специален „коктейл“ от витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи, хиалуронова киселина и/или билкови екстракти, които интензивно подхранват и възстановяват.

Намира приложение при:

 • – косопад и изтощена или оредяваща коса
 • – целулит
 • – стрии и белези
 • – мимически бръчки около очите
 • – стареене на кожата
 • – пигментни петна
 • – спукани капиляри

Противопоказания:

Противопоказание за поставяне на мезотерапия е локалната инфекция – бактериална или вирусна. В случай, че имате такава, е добре да се проведе лечение и пълно възстановяване на кожата преди пристъпване към процедурата.

Мезотерапия за отслабване

Dermaheal LL прониква дълбоко в мастните клетки и чрез своите активни съставки действа директно на локалните мастни образувания и намалява дебелината на подкожната мастна тъкан. Биомиметичните пептиди повишават тургора и еластичността на кожата, за да се избегне ефекта на отпускане след загубата на мастна тъкан. Резултат се забелязва още след първата процедура. Трите активни съставки са: Декапептид-4, който стимулира метаболизма на мускулите; Хидрогениран лецитин, който намалява системните нива на холестерол и триглицеридите, като редуцира локалните местни депа; Карнитин – намалява количеството на адипоцитите на мастните киселини, освобождавани по време на процеса на липолизата.

Плазмолифтинг

Метод за обработване на кръв, позволяващ с помощта на биотехнологично оборудване да се отдели от кръвта на пациента “елексир на здравето и младостта”, състоящ се от тромбоцити, протеини, хормони и витамини.

Получавани ефекти: подобряване на еластичността и омекотяване на кожата; подобряване на цвета на кожата; хидратиране на кожата, възстановяване на водния баланс; лечение на акне и постакне; усилване на регенерацията на кожата; намаляване и отстраняване на бръчки; забавяне процесите на стареене на кожата; предотвратяване на появата на стрии.

Противопоказания:

Противопоказания за плазмолифтинг терапията са нарушения в кръвосъсирването, активни инфекциозни заболявания, прием на антикоагуланти, бременност и кърмене.

Плазмолифтинг
“Guna MD TISSUE”

Безиглена колагенова мезотерапия

Здравината на колагеновата решетка е в основата на успеха на естетичните процедури, поради тази причина базисното прилагане на GUNA MD-TISSUE (колагенова мезотерапия) оптимизира ефекта и дълготрайността на техните резултати

GUNA MD-TISSUE е базисна мезотерапия с колаген с директен, селективен стимул на неоколагенезата. Тя се разпознава от тъканите като “не чужд”. Има антиоксидантно и усилващо колагеновия метаболизъм действие. Усилената неоколагенова синтеза укрепва съдовите стени. Директното, селективно стимулиране с GUNA MD-TISSUE създава базата за съответен по-добър ефект на последващите енергийни стимулиращи процедури.Единствено GUNA MD-TISSUE стимулира селективно и физиологично колагеновата неосинтеза. Колаген мезотерапия с GUNA MD-TISSUE стабилизира и удължава лифтинг ефекта. GUNA MD-TISSUE оформя здрава колагенова решетка, неоходима на п ) стабилизира и удължава ефектана хидратация.

GUNA MD-TISSUE заздравява колагеновите фибри и по този начин стабилизира ефекта на филърите и BTX за по-продължителен период от време.

GUNA MD-TISSUE укрепва съдовите стени и така намалява чупливостта и пропускливостта на капилярите. Като заключение GUNA MD-TISSUE базисна мезотерапия с колаген постига: – Подмладяване – Стягане – Хидратиране – Тонизиране – Редукция на бръчки – Корекция на несъвършенства.

Намира приложение при:

 • Подмладяване
 • Стягане
 • Хидратиране
 • Тонизиране
 • Редукция на бръчки
 • Корекция на несъвършенства
“Guna MD TISSUE”